Get Adobe Flash player

Keresés

Aktív fórumok

Hozzászólások /  Téma
Mióta:         12ó   24ó

Ki van jelen?

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi

Bejelentkezés

Az egyesület 2015. évi utolsó rendezvényére a közjegyzői munka szempontjából két speciális jogterületen működő előadót sikerült meghívnunk. Fleck Zoltán az ELTE jogszociológiai tanszékének vezetője a modern jogászság előtt álló kihívásokról, a jogalkalmazóknak a jognak a társadalom felé való közvetítésében fennálló szerepéről, felelősségéről tartott előadást. Az előadás gyakorlatilag megegyezett a Magyar Közjegyzők Egyesületének 2015. szeptemberi jubileumi ülésén elhangzott prezentációval, annyi különbséggel, hogy interaktív jellegének és a hallgatóság aktivitásának köszönhetően egy kicsit több szó esett a jogászképzés jövőjéről (amelynek koncepcióját éppen Fleck Zoltán alakítja jelenleg).

Másik előadónk Tóth Benedek az SZTE Nemzetközi magánjogi tanszék tanársegédje volt, az ő témájának központi eleme az új európai öröklési rendelet alkalmazásával kapcsolatosan felmerülő közrendi kérdések voltak, különös tekintettel a magyar földforgalmi törvény szigorú előírásaira.

Mindkét előadás megtalálható a csatolmányban. Külön is felhívnám Fleck Zoltán előadására a figyelmét azoknak, akik szeretik a jogászi hivatással kapcsolatos ínyencségeket, különösen az angol jogirodalmat olvasók számára.

This content item (id=62; title='Szakmai rendezvény Kecskeméten') is Comment (yvComment thinks so...)), but it has no parent Article (its parentid=0). Please ensure that there are Comments only in this 'Category for comments': category_id=2; category_title='Uncategorised'.