Get Adobe Flash player

Keresés

Aktív fórumok

Hozzászólások /  Téma
Mióta:         12ó   24ó

Ki van jelen?

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi

Bejelentkezés

2013. április 05-én egyesületünk megtartotta első jelentősebb szakmai rendezvényét, melynek témája az új Ptk. öröklési jogi rendelkezéseinek ismertetése volt. Vendégünk Dr. Orosz Árpád kúriai tanácselnök bíró volt, aki annak a kúriai tanácsnak az elnöke, amely az öröklési jogi ügyekkel kizárólagosan foglalkozik.  Ennek fényében nem volt meglepetés, hogy a rendezvény nagy érdeklődésnek fog örvendeni, de a több, mint 60 fő rendezvényre regisztráló kamarai tag bennünket is kellemesen meglepett. Ezúton is köszönjük Hainczné Dr. Zimay Zsuzsanna közjegyző asszony, illetve elnökségi tagunk Dr. Szabó András közjegyzőhelyettes hathatós közvetítését, amely nélkül valószínűleg  nehezen tudtuk volna előadónkat Kecskemétre hívni.

Az előadás másfél órás volt, amelyet szünet nélkül tartottunk meg, de úgy gondolom nem vagyok egyedül, ha azt mondom, hogy ez a másfél óra úgy repült el, mintha fél óra lett volna. Ez természetesen köszönhető volt Dr. Orosz Árpád kiváló és sok helyen humoros előadásmódjának, illetve magának a téma újszerűségének is. Az előadás konklúziójaként megállapítható volt, hogy az új Ptk. sokszori áttanulmányozására és még jó néhány ilyen jellegű előadásra lesz szükség ahhoz, hogy eligazodjunk a megváltozott szabályok között, illetve maguknak a bíróságoknak is lesz bőven feladatuk egy-egy fogalom meghatározásával, amelyek vonatkozásában maga a törvény indoklása is a bíróságokra hagyja az új fogalmak konkrét tartalommal való feltöltését (pl. a kitagadás újonnan bevezetett okai esetében).

Az előadás anyaga, Dr. Mándoki István közjegyző úr jelöltjének jegyzete,  illetve a rendezvényről készült néhány fotó a csatolmányban megtekinthető.